ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Ημερομηνία 12-11-2013 10:54
Θέμα Κοινωνία


Καταδικάζοντας την απρόκλητη επίθεση με μαχαίρι σε βάρος συναδέλφου τους από πολίτη, στο Πρωτοδικείο Αθήνας

 

Αποχή των δικαστικών υπαλλήλων και απαίτηση για επιπλέον μέτρα ασφαλείαςΔηλώσεις στη «Σ» του προέδρου δικαστικών υπαλλήλων Ν. Σερρών , Δημήτριου Μπακάλη, και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Πασχάλη Αγγελίδη

 

Σε αποχή από την εργασία τους προχώρησαν χθες το πρωί από τις 10:00 έως το τέλος της εργασίας τους στις 3:00 το απόγευμα οι εργαζόμενοι σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίεςτης χώρας μετά από την προκήρυξη της αποχής από την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος , καταδικάζοντας την απρόκλητη επίθεση με μαχαίρι σε βάρος συναδέλφου τους από πολίτη, στο Πρωτοδικείο Αθήνας ,και θέτοντας  και πάλι στους αρμοδίους το θέμα ασφάλειας και φύλαξης των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας για λογαριασμό όλων των εργαζομένων στο χώρο της δικαιοσύνης αλλά και των πολιτών.

 Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια της χώρας πραγματοποίησαν συμβολικές ολιγόλεπτες καταλήψεις των εισόδων των δικαστικών κτηρίων πριν την έναρξη των συνεδριάσεων.

Στις Σέρρες οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια πραγματοποίησαν συμβολική ολιγόλεπτη κατάληξη της εισόδου των Δικαστηρίων Σερρών ,εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην συνάδελφο τους και στην οικογένειά της, καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησανπερισσότερα μέτρα ασφάλειας και φύλαξης του κτηρίου των Δικαστηρίων

Ο πρόεδρος δικαστικών υπαλλήλων Ν. Σερρών , Δημήτριος Μπακάλης , ανέφερε:«Σήμερα έχουμε διακοπή εργασιών από τις 10:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι , οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη την Περιφέρεια των Σερρών όπως και οι δικαστές και οι εισαγγελείς προχωρούμε στην αποχή από την εργασία μας για το συμβάν που έγινε πριν από λίγες μέρες στην Ευελπίδων, στην Αθήνα που μια συνάδελφος στο γραφείο της ανάκρισης δέχθηκε μια απρόκλητη επίθεση από κάποιον ο οποίος μπήκε και με κάποιο στιλέτο ,σουγιά ,της κατάφερε δύο μαχαιριές . Η συνάδελφος αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό είναι καλά και πιστεύουμε ό να αναρρώσει».

«Δεν έχουμε την κατάλληλη φύλαξη των κτιρίων . Ο κόσμος έρχεται στ α δικαστήρια για να λύσει κάποιες διαφορές, ο κόσμος έχει προβλήματα . Οι πόρτες των δικαστηρίων ανοίγουν το πρωί και κλείνουν το απόγευμα , εκατοντάδες πολίτες εισέρχονται στο κτήριο για να εξυπηρετηθούν από τους εργαζόμενους στα δικαστήρια . Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση . Είτε να βρεθεί μια φρουρά το πρωί είτε να βάλουν κάποιο μηχάνημα» σημείωσε ο κ. Μπακάλης και αναφέρθηκε σε προηγούμενα περιστατικά που οχώρος των Δικαστηρίων έγινε χώρος εγκληματικής ενέργειας,όπως η εκτέλεση μελών του Δικαστηρίου στα Ιωάννινα, η εκτέλεση του κατηγορουμένου στο ΜΟΔ του Πειραιά προ ετών, η εκτέλεση κατηγορουμένου στην Ανάκριση της Ευελπίδων πέρσι, η έκρηξη βομβών στη Θεσσαλονίκη  και στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, σε ώρα εργασίας, η αποστολή πακέτου βόμβας στην Ορεστιάδα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό συναδέλφου και η πρόσφατη αποστολή επιστολής - βόμβας στο Πρωτοδικείο Αθήνας.

 « Θέλουμε τουλάχιστον τα πρωινά να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνομική κάλυψη .Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κάλυψη ,ότι δεν υπάρχει αστυνομικά μέτρα αλλά θέλουμε περισσότερα άτομα. Ζητάμε καλύτερη φύλαξη όλων των δικαστηρίων » υπογράμμισε ο κ. Μπακάλης.

 Αναφορικά με την αποχή των δικαστικών υπαλλήλων και την απαίτησή τους για επιπλέον μέτρων ασφαλείας,ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Πασχάλης Αγγελίδης, δήλωσε « όλος ο δικηγορικός κόσμος της χώρας είναι στο πλευρό των δικαστικών υπαλλήλων. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι είναι ανάγκη να ενταθούν τα μέτρα ασφάλειας και ελέγχου όλων των εισερχομένων στα δικαστήρια . Προτάσεις υπάρχουν πολλές και τις περισσότερες φορές οι προτάσεις σκοντάφτουν να υλοποιηθούν στο οικονομικό . Η καλύτερη λύση για μένα είναι να υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος στην είσοδο του κάθε δικαστηρίου να υπάρχει μηχάνημα και αυτοί που είναι πιστοποιημένοι δικαστές και δικηγόροι και έχουν καθημερινή είσοδο και έξοδο από τα δικαστήρια ,να μπορούν να εφοδιαστούν μια ηλεκτρονική κάρτα με την οποία θα περνάνε . Τέτοια έχει προτείνει και το υπουργείο Δικαιοσύνης .Δυστυχώς συνέβη το γεγονός . Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες για τους υπαλλήλους στο ΠρωτοδικείοΣερρών ,υπάρχουν πολλά κενά, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε εργασία που ανταπεξέρχονταν μεγαλύτερος αριθμός υπαλλήλων ,οι υποσχέσεις από το υπουργείο είναι ότι θα καλυφθούν τα κενά με την κινητικότητα των υπαλλήλων και μάλιστα πολύ σύντομα θα το δούμε».

« Επειδή ακούστηκε γιατί και ο δικηγορικός σύλλογος δεν κήρυξε αποχή για τα μέλη του ως ένδειξη συμπαράστασης ,δεν θέλαμε να κατηγορηθούμε ότι κάνουμε αποχή για την αποχή καθώς σήμερα δεν υπάρχει καμία δίκη ,καμία διαδικασία σε όλο τον νομό Σερρών . Οπότε η τυχόν προκήρυξη αποχής μαςθα ήταν άνευαντικειμένου για τα μέλη μας. Πανελλαδικά οι μόνοι σύλλογοι που κήρυξαν συμπαράσταση ήταν της Αθήνας που με τον πρόεδρο του εκπροσωπεί τους συλλόγους όλης της Ελλάδας και της Καλαμάτας. Σήμερα και ο Σύλλογος της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε αποχή από τις 10: το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι», τόνισε ο Αγγελίδης.

Δήμητρα ΜετόκηΤο άρθρο αυτό προέρχεται από www.e-simerini.com
http://www.e-simerini.com

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
http://www.e-simerini.com/modules.php?name=News&file=article&sid=22866