Αρχική Εφημερίδα Σημερινή Αρχείο ειδήσεων Κατηγορίες ειδήσεων Αναζήτηση Επικοινωνήστε
   
_ Θέματα

Who's Online
Υπάρχουν επί του παρόντος 30 Επισκέπτης(ες) που είναι συνδεδεμένος(οι)

ΕΛΑΜΨΑΝ ΤΑ "ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ" 2016. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η "ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΠΙΘΑ"
Ημερομηνία καταχώρησης 13-12-2016 10:33

Με συμμετοχή εκατοντάδων Μικρασιατών και όχι μόνο- το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 7:00 το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Έλαμψαν και φέτος πανηγυρικά τα «Πολυκάρπεια» Για 20η φορά παρουσιάστηκε η «Μικρασιατική Σπίθα»

Εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, αφιερωμένες στην μνήμη του Αγίου Πολύκαρπου Επισκόπου Σμύρνης , προστάτη αγίου της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών- Τα «Πολυκάρπεια» είναι η κορωνίδα των εκδηλώσεων τηςΑδελφότητας καθώςπαρουσιάζεται το πόνημα της Αδελφότητας, η «Μικρασιατική Σπίθα».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για ακόμη χρονιά οι εκδηλώσεις «Πολυκάρπεια» από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», οι οποίες ήταν πανηγυρικές. Το διοικητικό συμβούλιο της Μικρασιατικής Αδελφότητας Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» διοργάνωσε για εικοστήσυνεχή χρονιά τις θεσμικές εκδηλώσεις «Πολυκάρπεια 2016», θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, αφιερωμένες στην μνήμη του Αγίου Πολύκαρπου Επισκόπου Σμύρνης ,προστάτη αγίου της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών και πραγματοποιήθηκαντο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016. Τα « Πολυκάρπεια » είναι η κορωνίδα των εκδηλώσεων της Αδελφότητας καθώςπαρουσιάζεται το πόνημα της Αδελφότητας, η «Μικρασιατική Σπίθα». Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, σε συνδιοργάνωση με τηνΚοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) και με την υποστήριξη του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και του αντιπεριφερειάρχη Σερρώνκ. Ιωάννη Μωυσιάδη.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 7:00 το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκε η επετειακή περιοδική έκδοση του 20ου τόμου της Μικρασιατικής Σπίθας.

Η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ.Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μέλος της Αδελφότητας, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της συνεχάρη την Αδελφότητα Μικρασιατών για τις συνεχείς προσπάθειες να διατηρηθούν οι παραδόσεις των αλησμόνητων πατρίδων της ανατολής και υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της αδελφότητας.

Ο δήμαρχος Σερρών, κ. Πέτρο Αγγελίδης, μέλος της Αδελφότητας, κατά τονχαιρετισμό τουεξέφρασε τον θαυμασμό του για την πλούσια δραστηριότητα της Αδελφότητας και την ανταπόκριση που έχει από το σερραϊκό λαό.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση επίσης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν με τις χορηγίες τους στην έκδοση του 20ουτόμου της Μικρασιατικής Σπίθας. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας –ίδρυσης της Αδελφότητας από τον αείμνηστο Αγαμέμνονα Σωτηρίου και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο διοικητικό συμβούλιο κατά τα τελευταία 20 χρόνια που ηγείται της Αδελφότητας αλλά και τα μέλη της Αδελφότητας που στηρίζουν τις προσπάθειες και τις δραστηριότητες της. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της 20ηςέκδοσης της «Μικρασιατικής Σπίθας», αυτούς που επιμελήθηκαν την έκδοση Αθανάσιο Κανλή και Γιώργο Αψηλίδη, για τις άοκνες προσπάθειες τους για την συγκέντρωση της ύλης.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από την μεικτή χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Αδελφότητας με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικής, χοράρχη και διευθυντή του Γυμνασίου Πορροϊων κ. Δημήτρη Αρδανιώτη. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Βασίλης Εμμανουηλίδης, καθηγητής Μουσικής , διευθυντής Γυμνασίου Αχλαδοχωρίου. Ακούστηκαν τραγούδια της Μικράς Ασίας. Πριν την εμφάνιση της χορωδίας ο οφθαλμίατρός και πρωτοψάλτης κ. Ευστάθιος Ξανθόπουλος απέδωσε Ύμνουςαπό την Ακολουθία του Αγίου Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης .

Στην συνέχεια το χορευτικό τμήμα παραστάσεων της Αδελφότηταςπαρουσίασε χορούς της Ερυθραίας και της Κωνσταντινούπολης. Χοροδιδάσκαλοι του χορευτικού τμήματος η κ. Στέλλα Μπίμπτη και ο κ. Κωνσταντίνος Κύρλεσης.


Η παρουσίαση του 20ου τεύχους της Μικρασιατικής Σπίθας, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Αθανάσιο Κανλή, συνταξιούχο καθηγητή φιλολογίας και εκ των επιμελητών της έκδοσης. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Ελένη Γαβρά, που είχε ορισθεί για την παρουσίαση, το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν την εκδήλωση, ενημέρωσε ότι λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, και έτσι επιστρατεύτηκε ο κ. Αθανάσιος Κανλής.

Ο κ. Κανλής, ιδιαίτερα συγκινημένος,κάνοντας μια ιστορική αναδρομή της έκδοσης της « Μικρασιατικής Σπίθας», αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν. Τόνισε ότιπρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση καθώς στις σελίδες της καταγράφονται επί το πλείστον ιστορικές μελέτες για την περιοχή της Μικράς Ασίας τονίζοντας ότι αποτελεί πρότυπο έκδοσης. Συνεχάρη αυτούς που βοήθησαν στην έκδοσή της, ιδιαίτερα στην εποχή μας όπου βιώνουμε δύσκολη οικονομική περίοδο.

Το 20ο τεύχος της Μικρασιατικής Σπίθας, εκδόθηκε σε 1000 αντίτυπα, ένας πολυσέλιδος τόμος 304 σελίδων που στο εξώφυλλο φέρει φωτογραφία με μαθητές της Ανακρεοντείου Σχολής Σιβρισαρίου Ερυθραίας και στο οπισθόφυλλο ενδεικτικό Εκπαιδευτηρίων Ορθοδόξου Κοινότητος Καγιαπασίου Νίγδης


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το χορευτικό τμήμα παραστάσεων της Αδελφότητας, με χορούς από την περιοχή της Καππαδοκίας, το χορό Ες Βασίλη , το δρώμενο Γιολούχ, και τον χορό Κόνιαλι. Οι παρευρισκόμενοι κατενθουσιασμένοι έδωσαν το πιο δυνατό χειροκρότημα στους συντελεστές της εκδήλωσης .

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Δήμητρα Μετόκη Δασκάλου , δημοσιογράφος –έφορος Δημοσίων Σχέσεωντης Αδελφότητας. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε δωρεάν σε όλους τους παρευρισκομένους το 20ο τεύχος της Μικρασιατικής Σπίθας.

Τίμησαν με την παρουσία τους τα «Πολυκάρπεια 2016» 

Επισημαίνεται ότι τα «Πολυκάρπεια 2016» τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος Σερραίων μεταξύ αυτών ο εκπρόσωπος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, π. Νικήτας, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, οι βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής και κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού κ. Ιωάννης Γκουτζουρέλας, ο οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μπασδάνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, κ. Βασίλης Παπαβασιλείου, ο αντιδήμαρχο Σερρών, κ. Στέργιος Γαλάνης, ο πρώην νομάρχης κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου, ο πρώην νομάρχης και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Σερρών, κ. Στέφανος Φωτιάδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, κ. Ευθύμιος Ραμπότας, η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Ιλανίδου, το μέλος του γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, κ. Ιωάννης Μετόκης, ο καθηγητής του ΑΠΘ, κ. ΒασίλειοςΚουκουσάς ,ο επίκουρος καθηγητήςτου ΑΠΘ, κ. Ιωάννης Μπάρκας, ο διευθυντής της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ», κ. Βασίλης Μετόκης, η προϊσταμένη Οικονομικών του δήμου Αμφίπολης, κ. Ελένη Δασκάλου, ο σύμβουλος έκδοσηςτης εφημερίδας «Η πρόοδος», κ. Κώστας Κομητούδης,ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών και αντιπρόεδρος της Αδελφότητας, κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο ιατρός κ. Μιχάλης Σωτηρίου, ο πρόεδρος της ΠΟΘΣ, κ. Ελευθέριος Χατζόπουλος, πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων κ.α.

Χρήστος Δασκάλου


 
Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για Κοινωνία


Πιο δημοφιλής είδηση για Κοινωνία:
ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ . ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΤΣΑΡΟΣ


Αξιολόγηση άρθρου
Μέση βαθμολογία: 0
Ψήφοι: 0

Αφιερώστε λίγο χρόνο και αξιολογήστε το άρθρο

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Συσχετιζόμενοι σύνδεσμοι

Κοινωνία

© Copyright 2007. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
     All rights reserved.

     Σχεδιασμός - Κατασκευή ιστοσελίδας : Flash & Design Studio