ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Λαμπρός αναμένεται ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Με τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, θα εορτασθεί η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας

Το γενικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη των Σερρών και o εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Σιντικής

Με τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, θα εορτασθεί η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821,στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Την  Βουλή θα εκπροσωπήσει η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αφροδίτη Σταμπουλή.

Στην πόλη των Σερρών το γενικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή  23 Μαρτίου 2019

Ομιλίες στα σχολεία, στις Υπηρεσίες Ν. Α. και λοιπές Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς, Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.

Ώρα 12:00 Κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της πόλης από μαθητές των σχολείων και από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Σάββατο  23 Μαρτίου 2019

Γενικός σημαιοστολισμός, θα σημαιοστολιστούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Ν. Π. Δ. Δ., Ν. Π. Ι. Δ. και ιδιωτικά καταστήματα και οι κατοικίες από τις 8 το πρωί της 23ης και μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ώρα 08:00 Έπαρση της Σημαίας της πόλης.

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Καταστημάτων, Τραπεζών, δρόμων, πλατειών, φρουρίων και μνημείων της πόλης τις βραδινές ώρες 24ης και 25ης Μαρτίου.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ώρα11:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Άννα Καλαθά, φιλόλογο του 6ου Γυμνασίου Σερρών.

Ώρα11:30 Μετάβαση στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας. Έναρξη τελετής. Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων από τον  εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Συνταγματάρχη –Διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και για την Εθνική Αντίσταση, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος. Τέλος τελετής.

Ώρα12:00 Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σπουδαστών, Μαθητών, Μαθητριών, Οδηγών και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν του Λαού και των Αρχών στην αίθουσα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” του Διοικητηρίου.                                                                   

Ώρα 18:00 Υποστολή της Σημαίας της πόλης.

Επισημαίνεται ότι η παρέλαση θα γίνει επί του πεζοδρόμου Κωνσταντίνου Καραμανλή και η εξέδρα των επισήμων θα στηθεί μπροστά από το Διοικητήριο Σερρών.

Τελετάρχες ορίστηκαν οι κ.κ. Πολυχρόνης Κουκουζέλης και Πασχάλης Ροΐδης, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Σιντικής

Κατά τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821,σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Σιντικής, θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, ΝΠΔΔ και ιδιωτικών καταστημάτων και κατοικιών καθώς και των κεντρικών οδών, πλατειών, μνημείων και φρουρίων της πόλης, από το πρωί της 23ης  Μαρτίου μέχρι τις βραδινές ώρες της 25ης Μαρτίου.

Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών, ΝΠΔΔ, ιδιωτικών καταστημάτων και κατοικιών, καθώς και των κεντρικών οδών, πλατειών, μνημείων και φρουρίων της πόλης, τις βραδινές ώρες  23ης 24ης και  25ης Μαρτίου.

Εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου στις 22 Μαρτίου σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.                                                                         

Στο Σιδηρόκαστρο θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις :

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

11:30: Στο Ηρώο της πόλης θα γίνει προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών από τους μαθητές των σχολείων Λυκείου, ΕΠΑΛ, Γυμνασίου, Δημοτικών Σχολείων, Ελληνίδων Οδηγών.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και η φιλαρμονική του Δήμου θα  περιέλθει στους δρόμους παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.

08:00:Ανάκρουση Εθνικού  Ύμνου-Έπαρση της σημαίας στο βράχο της πόλης.

10:15: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

10:45: Μετάβαση στο Ηρώο της πόλης, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από τους:   εκπρόσωπο της Βουλής, Αντιπεριφερειάρχη,  Δήμαρχο Σιντικής, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σιδηροκάστρου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Σιδηροκάστρου, εκπροσώπους σχολείων, Εθνικής Αντίστασης,  Σωματείων και Συλλόγων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:15:Παρέλαση της μαθητικής νεολαίας, εκπροσώπων συλλόγων και οργανώσεων και τμημάτων Στρατού κατά τη καθορισμένη σειρά με την Φιλαρμονική Σιδηροκάστρου.

18:00:Υποστολή της σημαίας.

 Βασίλης Μετόκης

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.