ΣΤΗΝ ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ «ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης παρουσίασαν  το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Απόστολος Τζιτζικώστας :«Κάνουμε πράξη την Αλληλεγγύη για μια ανθρώπινη Περιφέρεια»

«Ένας και μόνο ένας, είναι ο στόχος και σε αυτή τη δεύτερη φάση του Προγράμματος ΤΕΒΑ: Να αξιοποιηθούν γρήγορα και σωστά οι πόροι που εξασφαλίσθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» ,ανέφερε  ο κ. Τζιτζικώστας

«Η αλληλεγγύη ήταν και είναι ο πυρήνας της πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης παραχώρησαν χθες το πρωί,  Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Κραμανλής» του Διοικητηρίου στις Σέρρες παρουσιάζοντας το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με κεντρικό μήνυμα «Κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη» ο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το κοινωνικό έργο της.  

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα στόχος είναι «…να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο, όσο υπάρχει ανάγκη, όσο υπάρχουν ευάλωτοι και αδύναμοι συμπολίτες μας, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας…Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις υποστήριξης και ενίσχυσης των συμπολιτών μας,που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, είναι το Πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, το οποίο φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε έγκαιρα και σωστά,παρέχοντας άμεσα τα τρόφιμα και τα βασικά είδη ανάγκης σε εκείνους που τα χρειάζονταν. Δημιουργήσαμε σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ισχυρές Κοινωνικές Συμπράξεις, και μαζί με τους εταίρους μας ολοκληρώσαμε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα το Πρόγραμμα για τα δύο προηγούμενα έτη»

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης, με τοΔήμο Σερρών, την Κ.Ε.Δ. Αμφίπολης, την Κ.Ε.Δ. Βισαλτίας, την Κ.Ε.Δ. Εμ. Παππά, την Κ.Ε.Δ. Ηράκλειας, την Κ.Ε.Δ. Ν. Ζίχνης, την Κ.Ε.Δ. Σερρών και την υπηρεσία Πρόνοιας και Αγωγής Δ.Σιντικής, σχεδίασε και υλοποίησε το Πρόγραμμαμε βάση αποκλειστικά και μόνο τις τοπικές ανάγκες και προτεραιότητες, του νομού Σερρών.

Κάθε οικογένεια, έλαβε τρόφιμα, βρεφική τροφή και βασικά είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και είδη οικιακής καθαριότητας, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική οικογενειακού προϋπολογισμού.

Το αμέσως επόμενο διάστημα,ο προγραμματισμός αφορά σε ακόμα περισσότερες δράσεις υποστήριξης των οικογενειών, των παιδιών και των ευάλωτων πολιτών, όπως:

• Ημερίδες από ειδικούς επιστήμονες του κλάδου υγείας.

• Λειτουργία Τηλεφωνικού Κέντρου για εξειδικευμένες συμβουλές από επιστημονικό προσωπικό.

• Λειτουργία Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης, ειδικά εξοπλισμένης και στελεχωμένης με ειδικούς επιστήμονες του κλάδου υγείας.                                                                 

• Κοινωνικά Φροντιστήρια και Ενισχυτική Διδασκαλία για παιδιά και ενηλίκους.                                                     • Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης.

«Ένας και μόνο ένας, είναι ο στόχος και σε αυτή τη δεύτερη φάση του Προγράμματος ΤΕΒΑ: Να αξιοποιηθούν γρήγορα και σωστά οι πόροι που εξασφαλίσθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας

Παράλληλα, με τις δράσεις του ΤΕΒΑ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:
• Εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία 8 «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων»και τη λειτουργία των Ανοικτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων αστέγων.

• Χρηματοδότησε 7 δομές «συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων κακοποιημένων γυναικών»,

• Δημιούργησε 38 Κέντρα Κοινότητας, ένα σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

• Στήριξε και ενίσχυσε τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία.

• Υποστήριξε 14.000 γονείς με διάθεση θέσεων για τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς,όπως επίσης και 450 γονείς παιδιών με αναπηρία, με θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

• Ξεκίνησε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα για τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας,την Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων.

• Χρηματοδότησε την κατασκευή του κτηρίου για τα παιδιά με σύνδρομο down.

• Ολοκλήρωσε παρεμβάσεις σε 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης που εξυπηρετούν 4.000 παιδιά με αναπηρία.

• Υποστήριξε τη «Σχολή Γονέων» και το «Κέντρο Θηλασμού» και τα προγράμματα επανένταξης πρώην κρατουμένων, την εκστρατεία ενημέρωσης για την Υιοθεσία,αλλά και την εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

Καταλήγοντας ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε «Η αλληλεγγύη ήταν και είναι ο πυρήνας της πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Από την πλευρά του ο κ. Μωυσιάδης ευχαρίστησε τους δημάρχους και το προσωπικό των δήμων για την συνεργασία.

Ο υπεύθυνος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , Βασίλης Βαφειάδης ,ανέφερε ότι η Περιφερε4ρικαή Ενότητα Σερρών είναι πανέτοιμη και ότι ευελπιστούν να διανεμηθούν τα αγαθά πριν το Πάσχα ,σημειώνοντας ότι η κοινωνική σύμπραξη των  Σερρών βασίστηκε στα στελέχη των Δήμων . Αναφορικά με τους δικαιούχους δήλωσε ότι είναι όσοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης .

Ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, ο οποίος παρευρισκόταν στην παρουσίαση του νέου προγράμματος, δήλωσε ότι ως δημοτική αρχή  είναι περήφανοι που ανταποκρίθηκαν στο πρόγραμμα ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε αμφισβήτηση αναφορικά με τα απρόσωπα που βοηθήθηκαν από το πρόγραμμα. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αντιπεριφέρεια Σερρών  και τους παράγοντες αυτής για την υλοποίηση του προγράμματος.

 Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93. Η αναπαραγωγή /αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.