«ΠΙΝΟΚΙΟ» ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ

Το διήμερο 1 και 2 Απριλίου 2019, στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών « Αστέρια». Εκδήλωση από το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας « Σέρρες-Fosses »

«Πινόκιο», μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση είχαν  την ευκαιρία να απολαύσουν οι Σερραίοι

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση είχαν  την ευκαιρία να απολαύσουν οι Σερραίοι το διήμερο 1 και 2 Απριλίου 2019, στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών « Αστέρια».

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας « Σέρρες—Fosses», συνεχίζοντας να επικοινωνεί τη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία μέσα από την τέχνη του θεάτρου, για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε θεατρική παράσταση . Φέτος παρουσιάστηκε ο Πινόκιο, έργο του σημαντικού Γάλλου συγγραφέα και σκηνοθέτη Ζοέλ Πομερά  (Joël Pommerat).

Στην κατάμεστη αίθουσα των Αστεριών, οι θεατές για δύο μέρες απόλαυσαν και χειροκτότησαν τους μαθητές πέντε  γυμνασίων της πόλης του 1ου, του 2ου, του 4ου, του 6ου και του  Μουσικού Σχολείου, που ζωντάνεψαν, υπό τη θεατρική διδασκαλία του Αστέρη Πολυχρονίδη, τους ήρωες ενός εμπνευσμένου κα διασκεδαστικού κειμένου με φιλοσοφικό υπόβαθρο, διασκευασμένου, με σεβασμό στο ύφος και συνέπεια  στο  πνεύμα  του συγγραφέα, από την καθηγήτρια  γαλλικών κ. Αντωνία  Θεοχαρίδου.                                                                             Μια παράσταση ξεχωριστή στην οποία η δεξιοτεχνία του λόγου, το καλοδουλεμένο και εκλεπτυσμένο ύφος του συγγραφέα, οι έννοιες και τα σύμβολα ζωτικής σημασίας για τη ζωή των παιδιών αλλά και τη ζωή όλων μας, αποδόθηκαν άριστα από τους μαθητές μας -ηθοποιούς – οι οποίοι επέδειξαν το υποκριτικό τους ταλέντο, την εκφραστική τους ικανότητα , το ήθος τους, την ευαισθησία και την φρεσκάδα της νιότης τους.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση : Κωνσταντίνα Τυμπανίδου, Ειρήνη Λεοντίου ,Κατερίνα Παπαδοπούλου, Άγγελος Μανωλίδης, Νίκος Καπλανίδης, Μαρία Χριστοδούλου, Διονυσία Νικολακοπούλου, Ευθύμης Λαμπριανίδης, Γεωργία Καίσαρη, Ραφαήλ Σιάντσης, Κωνσταντίνα Κολούρη, Φλώρα Γάκη, Μαρία Βάσσου, Χρύσα Καίσαρη, Αναστασία Καραλή, Αθανασία Χιδερίδου, Έλενα Βαρσάμη, Ευαγγελία Καλαμπάκου, Γεωργία  Τσελεμπή. Εμφανίστηκαν επίσης οι : Μαρία Καλημέρη, Παναγιώτης Μασλαρινός, Jordy Forget .

Συντελεστές του έργου :Θεατρική διασκευή : Αντωνία Θεοχαρίδου, Θεατρική διδασκαλία & Χορογραφία: Αστέριος Πολυχρονίδης , Συντονίστρια : Μαρία Καλημέρη, Εκπαιδευτικοί: Αργυρούλα Θεοδωρίδου, Δέσποινα Γρηγοριάδου, Δέσποινα Φαρμακίδου, Μαρία Σταμπουλή, Αντωνία Θεοχαρίδου.

Η Πρόεδρος και το Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, συγχαίρουν τους μαθητές για την άψογη παρουσίαση και τους εύχονται να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με δραστηριότητες που τους μεταβιβάζουν υγιή πρότυπα που διαπνέονται από ανθρωπιστικά ιδεώδη. Επίσης ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simerini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.