ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2018

O δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, Δημήτρης Τσαλίκογλου…

 

Παρουσίασαν το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για τη θεατρική περίοδο 2017-2018

 

«Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών αποτελεί σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή μας και σημείο αναφοράς, πραγματοποιώντας  πλήθος εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Με μια αξιόλογη 33 ετών πορεία, καταξιώθηκε στην πόλη των Σερρών και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το θεσμό και να τον κάνει δικό της», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών

 

«Ανάμεσα στ’ Αστέρια»,  το σύνθημα του προγράμματος για την περίοδο 2017-2018 του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, που περιλαμβάνει αξιόλογες παραγωγές για τους μικρούς και τους ενήλικες θεατές και την φιλοξενία θεατρικών και μουσικών παραστάσεων.

Χθες το πρωί , Τετάρτη  11 Οκτωβρίου 2017, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, Δημήτρης Τσαλίκογλου,  παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν αναλυτικά στο πρόγραμμα της περιόδου που ξεκινάει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και καλώντας τους Σερραίους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις παραστάσεις, θεατρικές ή μουσικές.

«Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών αποτελεί σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή μας και σημείο αναφοράς, πραγματοποιώντας πλήθος εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Με μια αξιόλογη 33 ετών πορεία, καταξιώθηκε στην πόλη των Σερρών και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το θεσμό και να τον κάνει δικό της», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών .

Και συνεχίζοντας ο κ. Αγγελίδης ,πρόσθεσε:  «Το θέατρο, η τέχνη και ο πολιτισμός είναι έννοιες μέσω των οποίων οι Σερραίοι πολίτες  εκφράζονται είτε ως θεατές, είτε ως πρωταγωνιστές. Με σεβασμό στην ιστορία και στο παρελθόν του θεσμού και με γνώμονα την επιθυμία μας να αναδείξουμε και να αναβαθμίσουμε το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ενόψει και της νέας θεατρικής περιόδου , επιχειρούμε μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων να παρακινήσουμε κάθε πολίτη αυτού του τόπου να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Στο δικό μας θέατρο».

  « Ως Δήμαρχος Σερραίων, ως λάτρης του Πολιτισμού αλλά, κυρίως, ως πολίτης αυτού του τόπου, σάς προσκαλώ να επιλέξετε (και φέτος) το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κόντρα στην εσωστρέφεια και τη μιζέρια της εποχής. Οι παραστάσεις με τις δικές του παραγωγές αλλά και τους φιλοξενούμενους θιάσους , αναμφίβολα θα κάνουν ενδιαφέροντα τα βράδια που θα θελήσετε να ψυχαγωγηθείτε στις αίθουσες των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ». Καλό χειμώνα, καλή και επιτυχημένη θεατρική περίοδο»., κατέληξε ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ,παίρνοντας το λόγο δήλωσε πως ο λόγος του στη συνέντευξη θα είναι διτός, και  ως προς το πολιτικό σκέλος  αλλά και  το  καλλιτεχνικό σκέλος καθώς ο προηγούμενος καλλιτεχνικός διευθυντής,  Παναγιώτης Μέντης,  έχει συνταξιοδοτηθεί και η θέση του δεν έχει καλυφθεί λόγω καθυστέρησης της αλλαγής στην προκήρυξη των προσλήψεων καλλιτεχνικών διευθυντών  από το Υπουργείο  Πολιτισμού.

«Είναι μεγάλη η χαρά, η τιμή και συνάμα η ευθύνη που αισθάνομαι ενόψει της νέας θεατρικής περιόδου. Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών (ΔΗΠΕΘΕ) μαζί με όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες μου εργαστήκαμε μεθοδικά για τη νέα θεατρική περίοδο. Ειδικά στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.  Όλοι εμείς  συνεχίζουμε να στηρίζουμε το θεσμό σε πολλά επίπεδα. Οραματιζόμαστε ένα θέατρο άμεσο, ζεστό, οικείο, αληθινό και παράλληλα ανήσυχο, ασυνήθιστο, δυναμικό. Ένα θέατρο που βρίσκεται εκεί που γεννιούνται οι καλές και θετικές σκέψεις, που διεκδικεί τη θέση του στα σύγχρονα καλλιτεχνικά γεγονότα της εποχής του και, συγχρόνως, εκπροσωπεί το γενέθλιο τόπο του’ δήλωσε ο κ. Τσαλίκογλου.

« Η συστηματική δουλειά που γίνεται στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών είναι το εχέγγυο για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Στόχος μας είναι, πέρα από τις σπουδαίες συνεργασίες και τις μεγάλες παραγωγές, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές ώστε το «Θέατρό μας» να στηρίξει πραγματικά το ντόπιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό δυναμικό. Φέτος, εύχομαι και ελπίζω να βρεθούμε όλοι  «ανάμεσα στ’ Αστέρια» σημείωσε ο κ. Τσαλίκογλου και συνέχισε « Στα οικονομικά ακολουθούμε τον  μπούσουλα του κ. Μέντη , προσπαθώντας να  ρίξουμε και άλλο τον προϋπολογισμό κάνοντας βήματα σταθερά και με οικονομία ώστε να υλοποιήσουμε το όραμα που έχουμε θέσει ως διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ. Το όραμα μας είναι να λειτουργούμε από του χρόνου όπως το κρατικό Θέατρο. Να έχουμε δηλαδή μεγάλες συμβάσεις με ηθοποιούς».  

Ο  κ. Τσαλίκογλου  αναφορικά με την τιμή των εισιτηρίων  τόνισε είναι η ίδια με πέρυσι, ότι   οι προσκλήσεις έχουν ελαττωθεί και θα δίνονται μόνο στους χορηγούς και στους  χορηγούς επικοινωνίας  και  στη συνέχεα αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα για την περίοδο 2017-2018 του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Το ΔΗΠΕΘΕ  Σερρών συνήθως έκανε τρεις παραγωγές ενώ φέτος έχει κάνει έξι παραγωγές . Μια  παιδική παραγωγή, δύο θεατρικές παραγωγές  δυο συμπαραγωγές με το «COMEDIMEPE» και η Πανεπιστημιάδα.

Η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ευχαριστεί θερμά τις εταιρίες «Γατίδης», «ΚΡΙΚΡΙ», «Κωνσταντίνος Βέρρος Οικονομικοί Σύμβουλοι», την  Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και τους χορηγούς επικοινωνίας , για την συμπαράσταση και στήριξή τους στην ολοκλήρωση και υλοποίηση του προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

 

Το πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών για τη σεζόν 2017-2018,είναι το εξής :

1.«Με αγάπη…Μάγια Μελάγια» του Γιώργου Βασιλειάδη μια μουσικοθεατρική παράσταση ζωντανεύει το μύθο μιας ερμηνεύτριας που σφράγισε την ιστορία του ελληνικού μεταπολεμικού τραγουδιού. Ερμηνεύει και τραγουδάει συνοδεία πιάνου η Μίνα Χειμώνα
Παραστάσεις 13 & 14 Οκτωβρίου 2017 / Ώρα έναρξης : 21.15΄, στην Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Παραγωγή AlteraPars

2.«Έντεκα»της Μίρκας Στρατικοπούλου.                           

Σκηνοθεσία: Ιάκωβος Μυλωνάς. Παραστάσεις :Σάββατο 21/10 στις 21.00 & Κυριακή 22 /10/ 2017 / στις 20.00 . Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

3.« ΣίρλευΒαλεντάιν» του WillyRussell.

Με την Ελένη Καστάνη. Σε μετάφραση Αλέξανδρου Ρήγα &Σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη. Παράσταση: Δευτέρα 6 Νοεμβρίου  2017 Ώρα έναρξης : 21.15΄. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» . Παραγωγή: «COMEDIMEPE»

 1. ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ :

«Σέρλοκ Χολμς: ο φύλακας των αρχαίων σπόρων» . Από το αριστούργημα του Σερ Άρθουρ ΚόνανΝτόυλ. Κείμενο: Μιχάλης Κοβανίδης. Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Μουσική: Διογένης Δασκάλου. Πρεμιέρα: Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017.  Ώρα έναρξης : 19.15΄. Επόμενες παραστάσεις για το κοινό: Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου  2017. Ώρα έναρξης : 19.15΄. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

Οργανωμένες πρωινές μαθητικές παραστάσεις καθημερινά έως 22 Δεκεμβρίου 2017.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της διεθνούς επιτροπής για την Unesco στα πλαίσια των εκδηλώσεων “2018 Έτος Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς”

 1. «Ο Κρητικός»(Ύμνος εις τον Έρωτα) .

Βραβείο Unesco / Ζυρίχη – Μόναχο – Παρίσι- Λονδίνο- Βερολίνο (Υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Εξωτερικών). Παράσταση: 19 Νοεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης : 21.15΄. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Παραγωγή:  Mikro Theatro Larisas

 1. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
  «Όλγα» του Μιχάλη Κοβανίδη. Με την Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Παράσταση: Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Συνδιοργάνωση :  Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών –ΕΓΕ- Σπίτι της Γυναίκας. Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών/  Ώρα έναρξης : 21.15΄.Επίσημη Πρεμιέρα: Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 . Επόμενες παραστάσεις : 3, 4, 9 & 10 Φεβρουαρίου 2018. Στην Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»/ Ώρα έναρξης : 21.15΄. Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης
 2.  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

«Η ΓΙΑΓΙΑ» του Ντίνου Σπυρόπουλου. Σκηνοθεσία : Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Πρεμιέρα: Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017/  Ώρα έναρξης : 21.15΄. Επόμενες Παραστάσεις:  2, 3, 8,9 & 10 Δεκεμβρίου 2017. Στην Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

 1. Συναυλία Ρεμπέτικου τραγουδιού .

Αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου . Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης : 20.00΄. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Διοργάνωση : Σύλλογος Φιλών Γραμμάτων και Τεχνών  με την στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

 1. ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ  ΜΕ «COMEDIMEPE»

«Μια ξεχωριστή μέρα» του Έττορε Σκόλα. Κείμενο – Θεατρική απόδοση : Αλέξανδρος Ρήγας. Πρωταγωνιστούν : Δήμητρα Ματσούκα – Σταύρος Ζαλμάς. Πρεμιέρα: Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018  /  Ώρα έναρξης : 21.15΄. Επόμενες παραστάσεις :  12,13,14,18,19,20& 21 Ιανουαρίου 2018. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».
10. Μπαλέτο «Συλφίδα» σε δύο πράξεις  από την Ομάδα Κλασικού Χορού Βορείου Ελλάδος
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 / Ώρα έναρξης : 21.00΄. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Παραγωγή: Greek Northen Ballet

 1. Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018/ Ώρα έναρξης : 20.00΄. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Διοργάνωση : Σύλλογος Φιλών Γραμμάτων και Τεχνών με την στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

 1. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ   

««Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο… έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του…». Μία κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο. Σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Πρεμιέρα: Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 . /  Ώρα έναρξης : 21.15΄. Επόμενες Παραστάσεις: 3,4,9,10,11,16,17,18,23 & 24 Μαρτίου 2018. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
13. Συναυλία με τους Νίκο Σταυλά(πιάνο) και Σοφία Μπαλτατζή (βιολί).

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 / Ώρα έναρξης : 21.00΄. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Διοργάνωση : Σύλλογος Φιλών Γραμμάτων και Τεχνών  με την στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

 1. «Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» κωμωδία του Δημήτρη Βυζάντιου .

Παραστάσεις: Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Απριλίου 2018 / Ώρα έναρξης : 21.15΄. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής για την Unesco. Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΟΥΕΟΡΑ»

 1. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» Η μητέρα του Μεγαλέξανδρου.

Παράσταση : Κυριακή 15 Απριλίου 2018 / Ώρα έναρξης : 21.15΄. Υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής για την Unesco. Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΟΥΕΟΡΑ»                       

 1. ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  

Στην Κεντρική Σκηνή και στο Φουαγιέ των «Αστεριών» κατά την διάρκεια της Χειμερινής Περιόδου 2017 – 2018 από καταξιωμένους καλλιτέχνες της Μουσικής Σκηνής.
17. Παγκόσμια Ημέρα Χορού . Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 .

Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς  του Δήμου Σερρών
18. 14Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ.                       

Παραστάσεις φοιτητικών ομάδων από Παρασκευή 18 έως και Κυριακή 27 Μαΐου 2018 . Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
19. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

Α΄Τμήμα Ερασιτεχνικής – Παραστάσεις:2 & 3 Ιουνίου 2018
Β΄ Τμήμα Ερασιτεχνικής – Παραστάσεις: 9 & 10 Ιουνίου 2018

Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» / Ώρα έναρξης : 21.15΄
Π Α Ρ Α Λ Λ Η Λ Α
Μετακλητές παραστάσεις και συναυλίες

Από Οκτώβριο του 2017 έως Μάιο του 2018 θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα μετακλητές παραστάσεις και συναυλίες. Μεταξύ αυτών τον Νοέμβριο  ο Λάκης Λαζόπουλος με το «απελπιστείτε», στις 28 Δεκεμβρίου « Άντρες έτοιμοι για όλα», στις 3 Ιανουαρίου 2018 «Ο πατέρας του Άμλετ» σε σκηνοθεσία   του Θοδωρή Γκόνη και άλλες.   

Στούντιο Εφήβων

Έναρξη λειτουργίας τμημάτων Οκτώβριος του  2017 . Παραστάσεις : αρχές Μαΐου 2018

«Θεατρική Άνοιξη Εφήβων»
Σχολικοί θίασοι συμμετέχουν σε δράσεις του Δικτύου των  «ΔΗΠΕΘΕ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών. Οι Παραστάσεις θα δοθούν αρχές  Μαΐου 2018 και

Απρίλιος – Μάιος 2018

Εβδομάδα Α΄Βάθμιας Εκπ/σης Σερρών  
Μαθητόκοσμος τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου 2018
Εβδομάδα Β΄ Βάθμιας Εκπ/σης Σερρών Απρίλιος – Μάιος  2018
Ιούνιος 2018

Σχολές Χορού, Ερασιτεχνικά Σχήματα

Η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ευχαριστεί θερμά τις εταιρίες «Γατίδη», «ΚΡΙΚΡΙ», «Κωνσταντίνος Βέρος Οικονομικοί Σύμβουλοι», την  Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και τους χορηγούς επικοινωνίας , για την συμπαράσταση και στήριξή τους στην ολοκλήρωση και υλοποίηση του προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*