Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΙΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Την Παρασκευή 13-10-2017 στην  αίθουσα της ΚΕΔΗΣ και ώρα 10.00

 

O Δήμος Σερρών διοργανώνει θεματική ημερίδα για τα πρώην στρατόπεδα

 

Στα πλαίσια του έργου (μαζί με άλλους οκτώ Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης) «Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιος Χώρος» (ΜΑPS) , το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT III.

 

«Λειτουργική Επανάχρηση των πρώην στρατοπέδων στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις», είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει ο δήμος Σερρών στα πλαίσια του έργου (MAPS) (Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιος χώρος). Η θεματική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, στις 10:00π.μ. στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης παραχώρησε  συνέντευξη Τύπου, χθες το πρωί,  Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και αναφέρθηκε στην διοργάνωση της ημερίδας.  

«Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Σερρών μαζί με άλλους οκτώ Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάχθηκε στο έργο “Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιος Χώρος” (ΜΑPS) , το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT III» δήλωσε ο κ. Αγγελίδης και συνεχίζοντας τόνισε «Στα πλαίσια του έργου αυτού ο Δήμος Σερρών διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Λειτουργική Επανάχρηση των πρώην στρατοπέδων στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις.

Καλώ όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν την ημερίδα αυτή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00».

Ο κ. Αγγελίδης, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος Σερρών είναι ο μοναδικός Δήμος σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα MAPS,   επεσήμανε ότι μέσω της συμμετοχής του Δήμου Σερρών στο έργο «Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιος χώρος» (ΜΑPS), ο Δήμος Σερρών εξασφαλίζει τεχνογνωσία για την αξιοποίηση των στρατοπέδων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν το έργο και τους στόχους του προγράμματος  URBACT, να διερευνήσουν τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων δράσεων για την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων για την προσεχή περίοδο 2014-2020.

Στην ημερίδα καλεσμένοι  είναι ομιλητές από Δήμους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δικές τους εμπειρίες για παρόμοια θέματα αξιοποίησης στρατοπέδων της περιοχής τους.

Στο τέλος της ημερίδας ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά, όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις για την αξιοποίησής του.  

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*