Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Δείτε λίγο πίσω στο χρόνο. Καμία κυβέρνηση δεν έμεινε για πάντα στην εξουσία και κανείς πρωθυπουργός δεν απέφυγε την εκλογική ήττα. Φαίνεται ότι και κανέναν τους δεν συνετίζει αυτή η αλήθεια. 

Και στον ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ότι θα κυβερνούν για πάντα λες και αρκούν τα λογίδρια που τους έφεραν στην εξουσία. Και όπως εντελώς απροετοίμαστοι ανέλαβαν την εξουσία (και πέντε χρόνια μετά δεν έχουν ακόμη κάποιο σχέδιο), έτσι εντελώς ανέτοιμοι θα περάσουν στην αντιπολίτευση. 

Την αδυναμία να κυβερνήσουν θα την πληρώσουν με την βαριά εκλογική ήττα που έρχεται παντού. Την αδυναμία να προετοιμαστούν ως αντιπολίτευση, μπορεί να την πληρώσουν διωκόμενοι.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εντελώς αγανακτισμένοι και οργισμένοι από την λασπολογία σε βάρος τους ετοιμάζουν σκληρές απαντήσεις εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει στην αντιπολίτευση. Ετοιμάζονται ανακριτικές, εξεταστικές και πιθανόν Ειδικά Δικαστήρια.

Η πρώτη υπόθεση αφορά μια ολιγομελή ομάδα δικαστικών με ισχυρές όμως εξουσίες που χειραγωγείται συστηματικά από κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να «κατασκευαστούν» υποθέσεις με «στημένους» μάρτυρες και να πληγούν οι βασικοί πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης. 

Τα στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν ήδη συγκεντρώσει αποδείξεις που μεταξύ άλλων δείχνουν ότι η κυβέρνηση γνώριζε το περιεχόμενο των καταθέσεων των μαρτύρων πριν καν αυτοί καταθέσουν. Υπάρχει  πλούσιο υλικό που τεκμηριώνει απόλυτα την σκευωρία. 

Οι πολιτικοί εμπνευστές της μεθόδευσης αυτής, πιθανόν και να προωθούσαν όλο το σκεπτικό προς δικαστές και τον φιλικό τύπο του νεοαυριανισμού που όντως έχει προαναγγείλει (ανύπαρκτες) προφυλακίσεις, (ανύπαρκτες) κατηγορίες και λεπτομέρειες καταθέσεων πριν καν αυτές καθαρογραφούν στο κατηγορητήριο.

Άλλη σοβαρή υπόθεση είναι η καταστροφική απώλεια της χρηματιστηριακής αξίας των τραπεζών. Εδώ υποστηρίζεται και πολύ σωστά ότι η ανακεφαλαιοποίηση α) ζημίωσε το Δημόσιο καθώς προσέθεσε νέο κόστος και αύξησε το δημόσιο χρέος, β) απαξίωσε τις προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου γ) σχεδόν εκμηδένισε την αξία του χαρτοφυλακίου του ΤΧΣ, δ) άλλαξε την ιδιοκτησιακή δομή των τραπεζών, σε εξαιρετικά χαμηλό τίμημα και συρρίκνωσε την Ελληνική ιδιωτική συμμετοχή.

Υπάρχουν κι άλλες έρευνες της αντιπολίτευσης που μαζεύει στοιχεία όπως η υπόθεση Πετσίτη, η διαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό την περίοδο 2015 – 2019 καθώς υπάρχει πλήθος ενδείξεων για διασπάθιση χρήματος προς ημέτερους κ.α.

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την πολιτική πραγματικότητα είναι εξωφρενική. Οι άνθρωποι είναι σε απόλυτη αταξία ακόμα και με το δικό τους στενό κομματικό συμφέρον, ούτε αυτό δεν ξέρουν να υπερασπιστούν. Και παρά την κατάρρευση των ποσοστών τους στις δημοσκοπήσεις αυτοί επιμένουν στην ίδια συνταγή που τους καταστρέφει: Είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Αν είχαν συγκυβερνήσει με το Ποτάμι αντί τον Καμμένο, αν αντί για ψεύδη μιλούσαν με ειλικρίνεια, αν είχαν επιτέλους ένα στοιχειώδες σχέδιο, αν συνεργαζόντουσαν με την αντιπολίτευση αντί να επιχειρούν να την ταπεινώσουν με πεζοδρομιακή αλητεία, τότε θα κυβερνούσαν άλλα 4 χρόνια.

Τώρα όχι μόνα θα χάσουν εκλογικά γιατί η κοινωνία δεν τους αντέχει, αλλά η πιθανότερη εξέλιξη μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι να ξαναδώσουν τη θέση τους στο ΠΑΣΟΚ αφού αυτοί θα αποδειχθούν ανάξιοι και ως αντιπολίτευση. Το άστρο τους δύει γοργά. Και ό,τι ποσοστά πάρουν ως αντιπολίτευση ραγδαία θα τα χάσουν στο μεγάλο τους ποσοστό γιατί την επόμενη ημέρα κανείς δεν θα τους χρειάζεται.