ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΡΡΩΝ: Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ . ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019, μετά από πρόταση του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, αποφασίστηκε τα καθήκοντα του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ να αναλάβει ο  Μιχάλης Θεοχάρης

Μιχάλης Θεοχάρης Νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών ενέκρινε την  συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης του final 4 κυπέλλου γυναικών Ελλάδος 2019

Νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ) ο  Μιχάλης Θεοχάρης ο οποίος ορίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Σερρών πρόεδρος στην ΔΕΥΑ Σερρών, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Γιάννη Γάτσιου.

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ  ο Μιχάλης Θεοχάρης

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019, μετά από πρόταση του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, αποφασίστηκε τα καθήκοντα του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ να αναλάβει ο  Μιχάλης Θεοχάρης, πρώην αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ο κ. Θεοχάρης ευχαρίστησε το Σώμα και τον Δήμαρχο προσωπικά για την εμπιστοσύνη και δήλωσε  πως είναι έτοιμος για δουλειά καθώς γνωρίζει την επιχείρηση καθώς ήταν αντιπρόεδρο ςκαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου ,γνωρίζει τα προβλήματα και το προσωπικό  της επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο παραιτηθείς πρόεδρος ,Γιάννης Γάτσιος δήλωσε ότι θα είναι κοντά στον νέο πρόεδρο και θα τον βοηθήσει καθώς η ΔΕΥΑΣ έχει κατορθώσει να ενταχθεί σε πολλά προγράμματα τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Έγκριση συνδιοργάνωσης με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης του final 4 κυπέλλου γυναικών Ελλάδος 2019

Ομόφωνα εγκρίθηκε το θέμα της συνδιοργάνωσης του final 4 κυπέλλου γυναικών Ελλάδος 2019 που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 7 Απριλίου 2019 με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών. Η  Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έχει καταθέσει την επίσημη πρότασή του προς το Δήμο Σερρών για την ανάληψη της μεγάλης διοργάνωσης του final four του κυπέλλου γυναικών βόλεϊ, πρόταση που έγινε πανηγυρικά αποδεκτή από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών. Όπως τονίστηκε πρόκειται για μία μεγάλη και σημαντική διοργάνωση, που μπορεί να φέρει την πόλη των Σερρών στο επίκεντρο του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον Σερραίο προπονητή του Βόλευ, Κώστα Ριζόπουλο για την προσπάθεια που καταβάλει τόσα χρόνια για το άθλημα της πετοσφαίρισης.  

Ένταση στην συζήτηση για την έγκριση ανταλλαγής δημοτικής έκτασης

Ένταση δημιουργήθηκε κατά την συζήτηση του θέματος της ανταλλαγής δημοτικής έκτασης, δημοτικό αγροτεμάχιο του αγροκτήματος Άνω Ορεινής  με δημοτικό οικόπεδο ιδιοκτησίας δημότη στην άνω Ορεινή Σερρών . Ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μυστακίδης , πρότεινε στο Σώμα να αποσυρθεί το θέμα ώστε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς; Ητεχνική υπηρεσία αναφέρει ότι δεν είναι ώριμο το θέμα ,αλλά δεν έγινε δεκτή από το Σώμα. Κατά την συζήτηση πήραν το λόγο η νομική σύμβουλος του δήμου Σερρών, Μαρί αΤσινίκα , η οποία ανέφερε ότι μπορεί να γίνει η ανταλλαγή και ο τεχνικός σύμβουλος του ιδιώτη δημότη ο οποίος εξέθεσε τους λόγους που ζητάει ο ιδιώτης την ανταλλαγή . Οι δημοτικοί σύμβουλοι  Μιχάλης Θεοχάρης και Αιανάσιος Γάτσιος ,που κατάγονται από την Ορεινή Σερρών υποστήριξαν την ανταλλαγή της έκτασης . Ο κ. Μυστακίδης αποχώρησε εκνευρισμένος από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από αντιπαράθεση με το ν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , Στέργιο Γαλάνη.

Η Πολιτεία των Ευχών στο δημοτικό συμβούλιο                   

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της Πολιτείας των Ευχών , ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Βασίλης Τερζής κατέληξε με τα λόγια του  γάλλου στοχαστή Μοντεσκιέ «Για να κάνεις μεγάλα πράγματα δεν είναι ανάγκη να είσαι μεγαλοφυΐα, δεν είναι ανάγκη να είσαι πάνω από τους άλλους ,πρέπει να είσαι μαζί τους», και  λέγοντας ότι με 25χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν από την ΚΕΔΗΣ έκανε ότι ήταν δυνατόν για τονώσει το εορταστικό κλίμα στην πόλη αντίθετα από άλλους δήμους που ξόδεψαν πολύ περισσότερα. Ανέφερε ότι πολλοί Σερραίοι, φορείς  και αιρετοί έδειξαν την «πλάτη» τους στην Πολιτεία των Ευχών, ενώ εξέφρασε το παράπονο ότι κρίνεται από συναδέλφους του, ενώ δεν έχουν κάνει καμιά πρόταση για την βελτίωση του θεσμού. Πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους συνεχάρησαν τον κ. Τερζή για την προσπαθεια , ενώ ο  δημοτικός σύμβουλος κ. Χασαπίδης , πρότεινε ότι αφού δεν μπορεί να βελτιωθεί η Πολιτεία των Ευχών, να καταργηθεί και να γίνει κάποια άλλη εκδήλωση σε άλλη χρονική περίοδο. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ,Στέφανος Φωτιάδης και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του, Σταλακτή Ηλιοπούλου, δήλωσαν ότι στήριξαν την Πολιτεία των Ευχών και με την φυσική τους παρουσία στο χώρο των εκδηλώσεων ,τόνισαν ότι υπήρξαν λάθη αλλά υπάρχει πάντα περιθώριο βελτιώσεων για να γίνει καλύτερη την επόμενη χρονιά

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93. Η αναπαραγωγή /αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.