ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Σε πολλά μέτωπα και με μη ομογενοποιημένες τις «φίλιες» και τις «εχθρικές» δυνάμεις, αφού η καθεμία έχει δικά της τακτικά και στρατηγικά σχέδια και σκοπεύει σε ασαφείς στόχους ουσίας αλλά και πολιτικού καιροσκοπισμού, άρχισε χθες στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση του προσδιορισμού του φύλου.

 

Η συζήτηση αυτή, απειλεί να πλήξει όχι μόνο την κυβερνητική πλειοψηφία  (ως σύνολο, αλλά και χωριστά εντός των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), αλλά και την συνοχή στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στους οποίους το επίμαχο νομοσχέδιο έχει προκαλέσει μεγάλες διαφοροποιήσεις και εντάσεις.

 

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σήμερα Τρίτη 10-10-2017 και ώρα 9.30 στο Δημαρχείο, με θέμα την ημερίδα MAPS.

 

Παρασκευή και 13 έρχονται στη ΔΕΘ «Οι δεινόσαυροι», το νέο θεματικό πάρκο και μουσείο που θα μας γυρίσει πίσω 124 εκατομμύρια χρόνια για να ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία στον κόσμο των γιγάντιων δεινοσαύρων.  
 
Ενόψει της έναρξης του νέου θεματικού πάρκου και μουσείου, η διοίκηση της «ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε.» και η «EKSAGON», θα δώσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12, στο Περίπτερο 5, του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου θα λειτουργήσει το θεματικό πάρκο. 

 

Στις 21 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή της Δήλωσης Πόθεν Έσχες για το 2016, η οποία γίνεται για δεύτερη φορά αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών επισημαίνει ότι η διαδικασία απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες και ζητά παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου.


Σχεδόν επτά μήνες (για την ακρίβεια 208 μέρες) μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία οι ηγέτες τεσσάρων κομμάτων κατάφεραν να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα του νέου κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού και θα το παρουσιάσουν τώρα στους βουλευτές τους, οι οποίοι ενδέχεται να προτείνουν κάποιες ήσσονος σημασίας τροποποιήσεις.

 

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία ρυθμίζεται η θήρα κατά την κυνηγετική περίοδο 2017-2018, ζητά η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος, με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με την Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος η επίμαχη υπουργική απόφαση «εξουδετερώνει» τις δεκάδες προηγούμενες αποφάσεις (νομολογία) του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*