ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το γουδί το γουδοχέρι… Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο. Την Δευτέρα η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 34 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, παρά το γεγονός ότι σε λιγότερο από τρεις ημέρες ξεκινά η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. 

Οι παραβιάσεις έγιναν από δύο τουρκικά φωτογραφικά CN – 235, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών. Τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

 

Το πλούσιο ανασκαφικό έργο που πραγματοποίησαν την τελευταία δεκαετία στο πλαίσιο κατασκευής των μεγάλων δημόσιων έργων, θα δημοσιοποιήσουν σε συνέδριο για ειδικούς επιστήμονες αλλά και για το ευρύ κοινό, οι εφορείες αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στο κτίριο της «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία» (Πανεπιστημίου 22), με τη συμμετοχή περισσότερων από ενενήντα (90) συνέδρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*