ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Λευτέρης Πετρούνιας…Το «χρυσό» παλληκάρι της ενόργανης γυμναστικής. Το ζεϊμπέκικό που χόρεψε τη βραδιά της νίκης, έγινε viral και έλεγε «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω». Ήταν για την κορυφή του κόσμου; «Ακριβώς, αυτός ήταν ο σκοπός της ζεϊμπεκιάς, αυτό χορεύαμε κι εγώ και ο προπονητής μου. Όχι ότι θα μείνω στον Καναδά, αλλά ότι θα μείνω στην κορυφή. Ελπίζουμε δηλαδή».

 

Περίπου 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Γαλλίας διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα, όπως το πάγωμα των μισθών τους και τις μειώσεις προσωπικού.

 

Την διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα θα διανεμηθούν κανονικά και δωρεάν σε όλους τους φοιτητές, έδωσε, για μία ακόμη φορά, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε την Τρίτη η διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Αγγελόπουλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των φοιτητών και τους διαβεβαίωσε ότι η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων θα γίνει κανονικά.

 

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις σημαντικές πολιτικές κρίσεις από το 1970, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας προανήγγειλε ότι θα διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό.

Όπως είπε, ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία θα μπορούσε να οργανωθεί πριν από τις επόμενες εκλογές για την ανανέωση του σκωτικού κοινοβουλίου που είναι προγραμματισμένες για το 2021.

 

Αδήλωτα εισοδήματα, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, φέρεται ότι απέκρυπτε σε τραπεζικούς του λογαριασμούς ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, Χριστόδουλος Οικονομίδης. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

 

Η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Levada-Centr, με κύριο θέμα τι θα ψήφιζαν οι Ρώσοι στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, έδειξε έξι μήνες πριν από την διεξαγωγή τους ότι 55% των Ρώσων δεν βλέπουν να υπάρχει κάποιος άλλος υποψήφιος, που θα μπορούσε να ανταγωνισθεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*