ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αθήνα, εκδηλώσεις  στη μνήμη Γρηγορόπουλου… Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Σύνταγμα, με νεαρούς να πετούν κατά διαστήματα πέτρες και φωτοβολίδες κατά αστυνομικών και να προκαλούν φθορές σε καταστήματα.

 

Νωρίτερα, στα Προπύλαια, ομάδες νεαρών με κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες κατά υποκαταστήματος τράπεζας, έσπασαν με ρόπαλα φανάρια και στάσεις λεωφορείων και έστησαν οδοφράγματα σε Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

 

Οι Βρετανοί εμφανίζονται όλο και περισσότερο επικριτικοί απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαισιόδοξοι ως προς την έκβασή τους, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης.

 

Το ποσοστό των Βρετανών που θεωρούν ότι η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται με κακό τρόπο τις διαπραγματεύσεις έφτασε στο 61% τον Οκτώβριο.

 

Με πτώση, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, έκλεισε την Τετάρτη η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά της κέρδη, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 730 μονάδων.

 

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές της ΔΕΗ, της ΑΔΜΗΕ και της Attica Bank, ενώ υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Eurobank, της Folli Follie και της Lamda. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 727,53 μονάδες, με ήπια πτώση 0,40%.

 

Η ΑΕΚ αγωνίζεται στη Βιέννη απέναντι στην Αούστρια (σήμερα Πέμπτη 20:00) με στόχο να φύγει έστω με τον βαθμό από τον γήπεδο και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League. Αφού έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος, η Ένωση βολεύεται με δύο αποτελέσματα (ισοπαλία ή νίκη) για να βρεθεί στους «32» του θεσμού.

 

Συνάντηση μιας ώρας είχαν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με πρωτοβουλία του πρώτου. Μεταξύ άλλων, συζήτησαν τους στόχους του επικείμενου συνεδρίου της Ν.Δ., καθώς και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

 

Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου,  ορίστηκε η νέα σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του ΥΠΠΟΑ. Η θητεία των μελών του ΚΣΝΜ είναι τριετής. Πρόεδρος του Συμβουλίου ορίστηκε η Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*